Nasi goreng
Snijd de speklappen in kleine blokjes en gooi deze in een koekjespan en laat deze zonder olie gaar worden. Snijd ook de biefstuk in kleine blokjes en gooi deze in een pan met een beetje bakboter. Voeg een peper toe.
Bereid de rijst voor: rijst wassen en in een rijststomer gaar laten worden (hoeveelheid voor ongeveer 4 tot 6 personen).
Snijd de uien ook in kleine stukjes en fruit deze in een wok met olie. Zodra de uien zacht zijn geworden, doe dan 2 eetlepels sambal goreng erbij. Voor de pittige eters: 3 eetlepels. Laat dit op een zacht vuurtje doorkoken.
Zodra het allemaal zacht is geworden, kan het vlees en de rijst worden toegevoegd. Goed wokken en laat het even doorbakken (goreng).
Ingredienten
- 500 gram speklappen zonder zwoerd
- 200 gram biefstuk
- 2 eetlepel sambal oelek
- 4 uien
- rijst
- peper